با استفاده از ابزار polygon tool در فتوشاپ ، می توانیم چند ضلعی رسم کنیم. استفاده ی مهم این ابزار، برای کشیدن ستاره است. در این آموزش گرافیشا، با مراحل استفاده از این ابزار و آپشن های آن آشنا می شویم.
مراحل استفاده از ابزار polygon tool در فتوشاپ
- از نوار ابزار، ابزار polygon tool را انتخاب می کنیم. (میانبر shift+u)
- رنگ شکل را با استفاده از ویژگی fill تنظیم می کنیم.
- اندازه ی stroke و رنگ آن را نیز با استفاده از ویژگی stroke تنظیم می کنیم.
- تعداد گوشه های شکل را با استفاده از ویژگی sides تنظیم می کنیم.
- کافی است در یک نقطه کلیک کرده و بکشیم و در جای دیگر رها کنیم.
- روش دیگر کشیدن شکل در فتوشاپ، این است که: در یک نقطه کلیک کنیم و سپس از پنجره ی باز شده، width, height را مشخص کرده و سپس ok کنیم.
رسم ستاره با استفاده از ابزار polygon tool در فتوشاپ
برای رسم ستاره با استفاده از این ابزار، کافی است از نوار آپشن این ابزار، بر روی آیکون چرخ دنده کلیک کنیم، سپس تیک گزینه ی star را می زنیم و بعد مراحل بالا را طی می کنیم.
نکته ی مهمی که در کار کردن با ابزار polygon tool باید در نظر بگیریم، این است که این ابزار، بر اساس vector است یعنی با بزرگ نمایی، کیفیت شکلی که کشیده ایم، کاهش پیدا نمی کند.
نوار آپشن مربوط به ابزار polygon tool در فتوشاپ
- در منوی بازشونده ی اول، می توانیم 3 حالت را انتخاب کنیم: shape, path, pixel. برای ساختن شکل هندسی، باید آن را بر روی shape قرار دهیم.
- ویژگی Fill: وقتی که شکل را کشیدیم، درون آن باید با چیزی پر شود. با کلیک بر روی آن می توانیم اینرا مشخص کنیم. می تواند یک رنگ بخصوص، یک gradient، باشد. همچنین می تواند transparent باشد، که یعنی می خواهیم پس زمینه از درون آن مشخص باشد.
- ویژگی stroke: دور شکلی که می کشیم نیز یک حاشیه وجود دارد که stroke نام دارد. با کلیک بر روی آن می توانیم اینرا مشخص کنیم. می تواند یک رنگ بخصوص، یک gradian، باشد. همچنین می تواند no color باشد، که یعنی نمی خواهیم strokeای داشته باشیم.
- با استفاده از منوی بازشونده ی بعدی، می توانیم مشخص کنیم که اندازه ی stroke چقدر باشد.
- منوی بازشونده ی بعدی، برای این است که شکل stroke را مشخص کنیم: می تواند یک خط ممتد بدون شکستگی باشد، می تواند نقطه نقطه باشد و…
- ویژگی width : طول شکل را مشخص می کند.
- ویژگی height: ارتفاع شکل را مشخص می کند.
- یک آیکون کوچک نیز بین حرف های w, h وجود دارد، کلیک بر روی آن، باعث می شود که طول و ارتفاع به یک اندازه تغییر کنند. یعنی تغییر در یکی، باعث تغییر در دیگری نیز می شود.
- منوی بازشونده ی بعدی، می تواند 6 مقدار داشته باشد:
- New layer: اگر بر روی این گزینه باشد، هر شکلی که در صفحه می کشیم، در یک لایه ی جدید قرار می گیرد.
- Combine shapes: این گزینه باعث می شود که همه ی شکل های ما در یک لایه قرار گیرند.
- Subtract front shape: اگر یک شکل در صفحه داشته باشیم و بخواهیم یک شکل دیگر را از آن کم کنیم.(به اندازه ی یک شکل دیگر از آن ببریم) از این گزینه استفاده می کنیم.
- Intersect shape areas: قسمت های مشترک بین دو شکل را در نظر می گیرد.
- Exclude overlapping shapes: اگر این گزینه فعال باشد، مسیر هایی که با هم تداخل دارند، به صورت مسیر های جداگانه در نظر گرفته می شوند.
- Merge shape components: بعد از هر بار استفاده از موارد بالا، باید این گزینه را به کار ببریم تا تغییرات اعمال شوند و شکل نهایی حاصل شود.
- ویژگی path alignment: با استفاده از این ویژگی می توانیم align بین چند شکل موجود در تصویر که انتخاب شده اند را تنظیم کنیم. ابتدا ابزار path selection tool را اانتخاب می کنیم. سپس تمام شکل هایی که می خواهیم align شوند را انتخاب می کنیم. و یکی از گزینه ها را انتخاب می کنیم.
- گزینه ی بعدی نیز برای بردن یک شکل زیر شکل دیگر یا جلوی شکل دیگر کاربرد دارد.
- ویژگی sides: تعداد گوشه های چند ضلعی را مشخص می کند.
- آیکون چرخ دنده، تعدادی آپشن در اختیار می گذارد: مثلا اضافه کردن radius به شکل یا صاف کردن گوشه های شکل، یا کشیدن ستاره.
- ویژگی align edges: شکل را به توری align می کند.
مثالی از استفاده از ابزار polygon tool در فتوشاپ ، به صورت زیر است:
آموزش مقدماتی، پیشرفته و ترفند های فتوشاپ، در گرافیشا.
پاسخ دهید