طراحی یک لوگوی موفق، نیازمند ترکیبی از مهارت های طراحی، خلاقیت و استفاده ی درست از نرم افزار های مناسب طراحی است. برای داشتن یک طراحی موفق، باید از قبل تا بعد از تمام کردن کار طراحی، نکاتی را در نظر بگیریم. در این مقاله، مهم ترین نکات طراحی لوگو برای داشتن یک طراحی موفق از ابتدای کار تا انتها را بررسی می کنیم.
نکات طراحی لوگو به قرار زیر اند:
- قبل از شروع به طراحی لوگو، بازار و حریفان شرکت را باید به طور کامل بررسی کنیم. باید اطلاعات را به صورت دقیق و با جزئیات زیاد از مشتری به دست آوریم.
- سوالات درست را بپرسیم. مایکل جانسون در کتاب جدیدش درباره ی برندینگ، این سوالات را در قالب 5 سوال به صورت زیر بیان کرده است:
- چرا ما اینجا هستیم؟
- ما چکار می کنیم و چطور این کار را انجام می دهیم؟
- چه چیزی ما را متفاوت از رقیبان می کند؟
- چه چیزی بیشترین ارزش را برای ما دارد؟
- و در نهایت، شخصیت ما چگونه است؟
- باید در هنگام طراحی لوگو، انعطاف پذیر باشیم. وقتی که استراتژی لازم برای طراحی لوگو را پیدا کردیم، لازم نیست که حتما تا آخر آن را دنبال کنیم؛ ممکن است که بعضی از عقاید که قبل از طراحی لوگو خوب به نظر می رسند، ممکن است که در هنگام طراحی آن، چندان جالب نباشند. در چنین مواقعی باید طور دیگری عمل کنیم.
- دقت کنیم که لوگو، همه چیز برای داشتن یک برند محبوب نیست، بلکه جزیی از آن است؛ پس در هنگام طراحی لوگو، باید طوری آن را خلق کنیم که با دیگر اجزای برند متناسب باشد.
- داشتن یک portfolio (یا گالری) که کاربران بتوانند نمونه کار های قبلی ما را ببینند، یکی از مهم ترین نکات طراحی لوگو است. اما اگر تازه کار هستیم، نیز می توانیم به کاربران قدرت انتخاب دهیم. مثلا می توانیم لوگو هایی که دیگران ساخته اند را نمایش دهیم. یعنی این نکته که آپشن هایی داشته باشیم که نظر مشتری را جلب کند، مهم است.
- فونت (typeface) لوگو را به درستی انتخاب کنیم. فونت sans serifs، در سال های اخیر، برای طراحی لوگو، زیاد مورد توجه بوده است. در سال 2015، گوگل، فونت serif که سال ها لوگوی آن همراه با این فونت بود را به sans serifs تغییر داد.
- از اینکه جای کلمات و کاراکتر ها را تغییر دهیم و نتیجه را مشاهده کنیم، نترسیم.
- سادگی لوگو را فراموش نکنیم. در طراحی لوگو، از شکل های مختلفی می توانیم استفاده کنیم، (ببینید: نقش شکل ها در طراحی لوگو) اما نباید اصول طراحی لوگو که سادگی مهم ترین آن است را فراموش کنیم. (مثال: لوگو nike) یک روش بسیار عالی برای ساده کردن یک طراحی، این است که شکل ها و عنصر های غیر ضروری را یکی یکی حذف کنیم تا در نهایت، طراحی به ساده ترین فرم خود برسد.
- نکته هایی که در هر شکل مشخص پنهان شده است (روان شناسی شکل ها) را بفهمیم و آن را برای طراحی لوگو در نظر بگیریم. تعدادی شکل هستند که بسیار کلیشه ای هستند و در بسیاری از لوگو های دیگر از آن ها استفاده شده است؛ مثلا استفاده از یک لامپ روشن برای نشان دادن ایده ی برتر. مثلا طی تحقیقات اعمال شده در زمینه ی روان شناسی شکل ها، این نتایج به دست آمده اند: زرد روشن و براق، می تواند در شکل های مثلث گونه به نحو مناسب استفاده شود. آبی سرد، می تواند به در شکل های دایره مانند به خوبی استفاده شود. و قرمز جگری، نیز می تواند در شکل های مستطیل و مربع مانند به خوبی عمل کند.
- کار کردن با کاغذ های طراحی را به خوبی یاد بگیریم. مثلا لوگوی جدید twitter، از چندین دایره ی تو در تو ساخته شده و از نسبت طلایی 1:1.618 استفاده کرده است.
- از فضای منفی به درستی استفاده کنیم. مثلا لوگوی fedex، یک مثال عالی از استفاده ی درست از فضای منفی در طراحی لوگو است.
- استفاده ی درست از رنگ ها در طراحی لوگو را در نظر داشته باشیم. حداقل باید یک درک پایه در گرداننده ی رنگ ها، 6 روش به کار بردن گرداننده ی رنگ ها و روان شناسی رنگ ها داشته باشیم.
- از رنگ ها برای کنترل حالت و مودی که لوگو به مشتری شرکت القا می کند، استفاده کنیم.
- سیاه و سفید بودن طراحی نیز روشی است که گاهی اوقات می تواند مورد استفاده قرار گیرد و یکی از مهم ترین نکات طراحی لوگو است و نباید فراموش شود.
- همیشه نظر شخص دیگری را نیز درباره ی لوگو بپرسیم. بعد از پایان طراحی لوگو نیز کلمات، شکل ها و رنگ های آن را دوباره بررسی کنیم تا هیچ سوء تفاهمی در لوگو وجود نداشته باشد.
- انتقادپذیر باشیم.
منبع: با ترجمه و تلخیص از creativebloq
همین الآن لوگوی خود را سفارش دهید: